17 september 2022
12:00

Sörstafors-Kolbäck FK

Referat: IK Oden - Sörstafors-Kolbäck FK

Seriefinal i div 5: Tabelltvåan IK Oden mot ettan Sörstafors-Kolbäck FK. Vinst för oss var ett måste eftersom motståndarna dessutom hade en match mindre spelad. Två formstarka lag dessutom: 5 raka segrar för oss men motståndarna hade 9 vinster och 1 avgjord på de 10 senaste!
För första gången denna säsong kunde vi ställa upp med samma lag två matcher i rad, inräknat Oskar Petersson inlånad från Gäddeholm.
Det var ställningskrig första kvarten även om vi hade stort bollinnehav och bollen för det mesta på vår offensiva planhalva. Efter att Eddie och Jocke J var nära att näta så kom en kalldusch med underläge 0-1 i 17:e minuten.
Vi bjöd på en hörna efter riskfyllt passningsspel på egen planhalva och den nickade Sörstafors-Kolbäck i mål.
Efter det fick de ny energi och tog över matchen, bl a ett ribbskott av nr 18. Men vi åt oss in i matchen igen och skapade flera kvitteringschanser. Tyvärr bommade vi klara lägen men samtidigt var motståndarnas målvakt mycket bra och gjorde flera imponerande räddningar när man hade räknat in målet.
Istället gör de 0-2 när vi inte får undan bollen efter en hörna och bollen skickas in mot främre stolpen där deras spelare styr in den i mål.
Tungt, tungt nu men på tilläggstid gör Karwan 1-2 på ett frisparksinlägg som går förbi alla spelare och ställer målvakten när den droppar in i bortre hörnet!

1:a halvlek
1' Bollvinst av Erik som skjuter med vänstern över målet
15' Rasmus P lägger en inåtskruvad hörna som studsar vid bortre stolpen där Eddie håller på att styra in den men den räddas på mållinjen, Jocke J håller på att nicka in returen men blir avblåst för ruff på måvlakten
17' Gult kort på Jocke J som måste ta en för laget när vi slår en felpassning som håller på att leda till friläge
18' Frisparken är farlig och Linus tvingas tippa ut bollen till hörna
18' 0-1 Sörstafors-Kolbäck på hörna, nickmål av nr 2 Axel Wahlström
19' Ranny spelar fram Eddie som skjuter mot nättaket men målvakten gör en fantastisk enhandsräddning till hörna
21' Frisparksinlägg av Erik som boxas ut till Karwan som skjuter och ny räddning av målvakten
22' Nr 18 Jonathan Thelin i SK skjuter i ribban!
26' Nytt frisparksinlägg av Erik som är på väg in men en försvarare nickskarvar bollen till hörna
31' SK väggar sig fram till ett friläge men Ranny jobbar ifatt och gör en kanonbrytning
38' Jonathan B vinner bollen på vänsterkanten och passar vidare till Erik som hittar Jonathan R på vänsterkanten och denne slår ett bra inlägg till Eddie som nickar mot mål men återigen gör målvakten ett pantersprång och räddar till hörna!
39' Vi lyfter in bollen i straffområdet till Eddie som skjuter över i ganska dålig vinkel
40' 0-2 Sörstafors-Kolbäck genom nr 12 Benny Stenberg
43' Jocke J slår en jättehög djupledsboll som håller på att blåsa in i mål men målvakten hoppar spänstigt och boxar bollen till hörna
45+2' 1-2 Oden genom Karwan, frispark direkt i mål!

Vi behövde göra två mål till i andra halvlek för att vända matchen och ta tre poäng. Vi dominerade också spelmässigt även om spelet blev ryckigt p g a många avblåsningar och skadade spelare. Det gynnade mer motståndarna som spelade ett mycket kompakt och tufft försvarsspel, hela tiden på gränsen men taktiskt för att förstöra vårt spel.
Det kändes ändå som om vi skulle kunna kvittera men så kom återigen en riktig kalldusch när motståndarna gjorde 1-3 efter 20 minuter. Det var en frispark från 45 meter som blåste över vår försvarslinjen, studsade väldigt högt och konstigt och smet in i mål i vänstra hörnet. Lite liknande Karwans mål fast från betydligt längre håll. Tungt förstås men all cred till laget som bet ihop och försökte jaga ikapp. Vi hade inte domsluten med oss i och med att vi fick två mål bortdömda, vilket kändes tveksamt framförallt det andra där Ranny såg ut att komma bakifrån när han blev avblåst för offside.
Vi satte in hela vår offensiva kvalitet med Hampus, Almir och Ali och de försökte verkligen men SK stod pall för allt. Ända till stopptid då Hampus sköt en frispark som touchade muren och gick till Oscar O som tryckte in den i mål. Vi jagade febrilt kvittering och SK drog på sig en utvisning i slutminuten efter protest mot domslut. T o m Linus gick upp i straffområdet på vår sista hörna som tyvärr rensades bort av motståndarnas stabila försvar.
Det innebar förlust 2-3 och Sörstafors-Kolbäck går troligtvis mot serieseger och direkt uppflyttning till div 4.
2:a halvlek
46' Hadi tar emot en rensning på bröstet och skjuter på halvvolley från 25 meter, bra träff men bollen smet utanför
50' Frisparksinlägg av Erik som Eddie nickar vid bortre stolpen men målvakten gör en otrolig räddning!
51' Eddie spelar fram Erik som skjuter med vänstern men målvakten står rätt placerad och räddar
56' Bra frispark av Erik som touchar någon i muren och håller på att ställa målvakten men bollen smiter utanför stolpen
57' Hörna av Erik och flipperspel i straffområdet innan Jocke J trycker bollen i mål! Men domaren dömer bort det, istället frispark för SK för ruff!
62' Gult kort på nr 12 Benny Stenberg för snack
63' Inlägg till Eddie som tar emot bollen, vänder i steget och skjuter över i bra läge
64' Kontring av SK som avslutas med skott i utsidan av stolpen!
65' 1-3 Sörstafors-Kolbäck, nr8 Simon Nilsson frispark direkt i mål
66' SK tar sig fram till skott, bra träff som touchar en back och håller på att ställa Linus som dock lyckas rädda, bra gjort!
71' Väggspel mellan Erik och Eddie som kommer fri men placerar bollen utanför högra stolpen
74' Hampus slår ett perfekt instick till Ranny som lägger direkt till Erik som nickar bollen i mål! Men assisterande höjer flaggan och det blir bortdömt för offside på Ranny - mycket tveksamt
77' Bra inlägg av Erik till Karwan som nickar utanför i bra läge
82' SK kontrar och slår ett iinlägg som nr 18 möter på halvvolley och Linus gör en bra räddning till hörna
85' Bra hörna av Erik som Oscar O nickskarvar tätt över ribban
88' Gult kort på nr 2 Axel Wahlström för kapning Jonathan B
88' Jocke J slår ett markinlägg till Oskar P som skjuter men en försvarare blockerar bollen som annars var på väg in
89' Inlägg av Oskar P till Erik som nickar men ny räddning av den fantastiske målvakten
90+1' 2-3 Oden genom Oscar O (assist Hampus)
90+4' Gult kort på nr 10 i SK för fällning bakifrån
90+4' Andra gula = rött på nr 2 Axel Wahlström för protest mot domslut
En riktigt underhållande seriefinal där vi tyvärr drog kortaste strået.
Till matchens lirare utser jag Erik som gjorde en gedigen insats och satte mängder av passningar och inlägg till målchanser som vi tyvärr inte kunde förvalta.
Till sist så är vi tränare oerhört stolta över lagets insats - vi gav verkligen allt för att vinna men hade inte marginalerna med oss!